Skubberne ved Nordborg Plejehjem og senere Tangshave Plejecenter
havde sin første tur onsdag d. 8. maj 2002:

Dagbladet JydskeVestkysten skrev i sin udgave torsdag d. 9. maj 2002:


skubbere
Debut til skubberne

Frisk luft: 17 har meldt sig til gruppen af skubbere på Nordals, og der kan bruges flere. Guderup og Langesø tyvstartede. Nordborg i gang i går.

Nordborg: - Jeg er ligeglad, hvor jeg bliver kørt hen. Men jeg er glad for at komme ud.

Sådan lød det i går fra Edel Jessen, 84 år og beboer på Nordborg plejehjem. Hendes konstatering faldt umiddelbart før en nyskabelse ved plejehjemmet, skubberne havde debut. Både Guderup Plejecenter, Langesøgården og Nordborg plejehjem har nu tilknyttet folk, der vil sørge for, at kørestolsbrugere får mulighed for at blive kørt en tur. I alt er der 17 skubbere, og der kan sagtens bruges flere, lød meldingen i går.

Guderup og Langesø var repræsenteret ved debuten i Nordborg. Faktisk er der tyvstartet på ordningen de to steder.

Ældre Sagen har været med til at etablere skubbeordningen på Nordals, og lokalkomiteens formand Torben Ringbæk talte, før turen gik ud i det fri.

Får måske et navn

- Skubberne kommer måske til at hedde noget. Det ved vi ikke rigtig endnu, sagde han.

Ideen til ordningen har Nordals hentet på Sydals, der har haft skubbere en årrække.

Torben Ringbæk beklagede, at den lovede sol og de 20 grader var udeblevet. I stedet for blev de ældre i kørestolene forsynet med lunt overtøj og tæpper.

Normalt vil turene blive tilbudt de ældre en gang om ugen. Så længe, der er flere ældre, der gerne vil på tur, end der er skubbere, vil tilbuddet gå på skift. Men Ruth Johansson, der har været primus motor i etableringen af skubbegruppen,er klar til at modtage flere tilsagn om at være med. Hunkan kontaktes på 74450317.

Ramt af uheld

Edel Jessen mente ikke, at hun ville ud hver uge. En anden af kørestolsbrugerne. Dorothy Pedersen, 81 år og beboer på Langesøgården håbede selv at blive i stand til at komme rundt. Hun har været ude for et uheld og regner bestemt med at komme på benene igen, men tilbuddet om at blive kørt en tur rundt i byen var hun glad for, så længe hun var henvist til kørestolen.
Skubberne blev motoriseret

Med en gave fra Mads Clausens Fond på 250.000 kr. fik skubberne på Nordals onsdag d. 8. juni 2011 i alt 14 motordrevne kørestole. 8 stk. til Tangshave og 6 stk. til Guderup.


nye kørestole

nye kørestole

nye kørestole
til top
Document made with KompoZer
www.jessenb.dk